Arrangementer

LLUFTSKIPET

KGB KUNST OG KULTURFORMIDLING

 

Litt historie!

De fant tonen under innsamlingsaksjonen for flyktninger. Nå inviterer Hege Turøy til intimkonsert i Luftskipet. Maten skal Urtemakeriet Kulturbakeri stå for.

– Jeg har flere ganger kjørt forbi det oransje Luftskipet og spøkt med at «her skulle jeg hatt en konsert», uten å vite at det faktisk er et godt egnet lokale, sier visepop-musiker og låtskriver Hege Turøy fra Sotra.

 

Med kun 60 billetter blir det et eksklusivt konserttilbud 19. november. Hun ser seg rundt i galleriet, som ligger godt synlig midt på Straume. Utformingen og det stoffkledde taket bidrar til gode lydforhold. Billettene kan kjøpes i Luftskipet eller ved å kontakte musikeren.

 

Det var først da de begge engasjerte seg i innsamlingsaksjonen «What Will The World Do Now» at Kristin Gilberg Bjærum og Hege Turøy møttes. De fant tonen umiddelbart og ble enige om å gjøre noe sammen

 

 

 

Ny singel

– Jeg tror det blir koselig, stemningsfullt – magisk, sier Turøy, som er nominert til Fjell kommunes kulturpris. Med seg på konserten har hun gitaristen Sveinung Medbøen og det blir gamle og nye låter på programmet.

 

Turøy røper at det blir smakebit av en helt ny singellåt – og kanskje en julelåt eller to?

 

– Jeg liker tanken på å ta i bruk litt utradisjonelle scener fordi jeg synes det er kjekt å gi publikum en ny konsertopplevelse..

En liten smakebit av tidligere singel.

Luftskipet som konsertarena

Galleriinnehaveren har hatt musikere på besøk ved flere anledninger, men det er første gang Luftskipet tas i bruk som konsertarena.

 

– Dette er en aldri så liten drøm som går i oppfyllelse. Det har hele tiden vært min intensjon å kombinere kunst, musikk og god mat og drikke, sier Kristin Gilberg Bjærum med et stort smil. På veggene henger store, interiørvennlige malerier av Hege Nesse Bødtker – som garantert vil komme til sin rett når Luftskipet fylles med sang og musikk.

 

Lyssetter hele området

Luftskipet skal lyssettes av SK Teknikk – både inn og ute, og det blir høyttalere på utsiden. Hele området rundt Luftskipet skal tas i bruk for å få den rette rammen rundt konserten og fotograf Trude Brun Wilhelmsen skal forevige det hele. Det er også søkt om skjenkebevilling for arrangementet.

 

Urtemakeriet Kulturbakeri, som også er nominert til kulturprisen i Fjell, skal stå for matserveringen i et eget telt ved inngangen til Luftskipet. Urtemakeriet er dessuten nominert til Årets Gründer Region Vest 2015 av Vest Næringsråd.

 

– Det blir nystekte urtehorn, boller og annen bakst til salgs. De har med seg ovn og skal steke baksten på stedet, forteller Turøy, som det siste halvåret har studert bedriftsutvikling og forretningsforståelse i kulturnæringen, der det å tenke et helhetlig kulturtilbud står sentralt.

En liten smakebit av det Hege Turøy har gitt ut tidligere.